Mönchengladbach-Rheydt, Hauptkirche

et uit 1904 daterende instrument is een van de weinige Sauer-orgels uit het Rheinland die in belangrijke mate bewaard gebleven zijn. Dankzij de restauratie die in 1984 door orgelmakerij Karl Schuke uit Berlijn

Lees meer...

Essen-Steele, Friedenskirche

In de evangelische kerk in Essen-Steele werd het uit 2005 daterende Wagner-orgel gecompleteerd. De bij de bouw reeds voorbereide registers werden bij deze gelegenheid gerealiseerd. Op die wijze is het concept van het orgel met enkele belangrijke elementen vervolledigd.

Lees meer...

Tarragona, Kathedraal

In de jaren 1562 tot 1567 bouwden Salvador Estada en Perris Arrabassa een orgel voor de kathedraal van Tarragona. De orgelkast werd door Jeroni Sanxo en Perris Ostris vervaardigd naar een ontwerp van Mn. Jaume Amigó.

Lees meer...

Sittard

Johannes Assendelft vervaardigde dit instrument vermoedelijk in 1748 voor een tot op heden niet getraceerde schuilkerk. De orgelkast stond in de balustrade  en de claviatuur was in de rugwand ingebouwd.

Lees meer...

Mönchengladbach, St. Barbara

Het uit 1954 daterende Klaisorgel, dat als monument beschermd is, werd door ons uitgebreid om tegemoet te komen aan de wensen van de kerkgemeenschap.

Lees meer...

Roermond, Munsterkerk

Het orgel in de Munsterkerk in Roermond is in 1890/1891 gebouwd door de gebr. Franssen. De dispositie werd opgesteld door P.M.H. Janssen (docent aan het Bisschoppelijk College in Roermond) en de orgelkast werd, naar ontwerp van J.A. Jorna, vervaardigd door H. Geelen.

Lees meer...

Bergen op Zoom, H. Gertrudis

De fa. Richard Ibach bouwde in de jaren 1863/1864 een groot drieklaviers-orgel met 41 registers voor de kerk van de H. Maagd Maria in Bergen op Zoom. De monumentale orgelkast werd, naar ontwerp van E.A.J. Cels, vervaardigde door het atelier Peeters-Divoort uit Turnhout.

Lees meer...

Deurne, H. Willibrordus

In 1838 bouwde F.C. Smits een orgel voor de Willibrorduskerk in Deurne. Dit instrument telde … registers die verdeeld waren over Hoofdwerk en Onderpositief. De orgelkast werd in de balustrade van het orgelbalkon geïntegreerd en de speeltafel bevond zich aan de achterkant.

Lees meer...

Someren, H. Lambertus

In 1857 bouwde F.C. Smits II een nieuw orgel voor de Lambertuskerk. Het instrument kreeg twee klavieren en zelfstandig pedaal, maar bijna de helft van de geplande registers bleef gereserveerd.

In 1872 plaatste orgelmaker Franssen uit Roermond een Viola di Gamba op het Manuaal.

Lees meer...

Vessem, H. Lambertus

Het orgel in de Lambertuskerk te Vessem werd in 1868 gebouwd door François-Bernard Loret. In 1929 vonden wijzigingen plaats door de firma Vermeulen uit Weert. Ingrijpender was de ombouw die plaats vond door Verschueren (Heythuysen) in 1968.

Lees meer...

Asperen, Hervormde Kerk

Het orgel dat zich momenteel in Asperen bevindt werd in 1893/1894 gebouwd voor de Noorderkerk in Rotterdam. De bouw van het instrument werd opgedragen aan Johann Frederik Witte uit Utrecht. Het ontwerp van de orgelkast is van de hand van B. Hooykaas jr., de architect van het in 1891/1892 gerealiseerde kerkgebouw.

Lees meer...

Voorschoten, H. Laurentius

Johannes Mitterreither bouwde vermoedelijk tussen 1785 en 1792 een éénklaviers orgel voor de schuilkerk van de R.K. parochie in Voorschoten. Het pijpwerk van dit instrument werd in 1875/1876 bijna integraal opgenomen in het nieuwe orgel dat Matthias van den Brink voor de kort daarvoor gebouwde kerk realiseerde.

Lees meer...

Amsterdam, Orgelpark

Uitgangspunt voor het nieuwe orgel is het Frans symfonisch klankidioom. Niet alleen de dispositie en intonatie maar ook de technische aanleg werd gebaseerd op Franse instrumenten uit de 2de helft van de 19de eeuw.

Lees meer...

Stevensweert, Protestants kerkje

In de vroege 19de eeuw schonk gravin Charlotte van Hompesch een orgel voor het protestantse kerkje. De maker van het instrument is helaas onbekend; als mogelijke auteurs worden Franssen uit Horst en Van Dinther uit Maaseik genoemd.

Lees meer...

Wilten, Stiftskirche

In het kader van de restauratie van de monumentale Stiftskerk in Wilten (Innsbruck) realiseerde Verschueren Orgelbouw in de jaren 2006-2008 een nieuw ‘Fest-orgel’.

Lees meer...

Dordrecht, Grote Kerk

Het orgel in het Mariakoor van de Grote Kerk in Dordrecht werd in de periode 2005 tot 2007 gebouwd in opdracht van de Stichting Bach-orgel. Beoogd is om een orgel te verwezenlijken dat bijzonder geschikt is voor de uitvoering en interpretatie van het barokke orgelrepertoire, in het bijzonder het oeuvre van Johann Sebastian Bach.

Lees meer...

Opuslijst

Van bijna alle orgels is in het bedrijfsarchief een dossier aanwezig. Op basis daarvan is een lijst opgesteld met alle opusnummers.

Lees meer...