Tarragona, Kathedraal

Between 1562 and 1567, Salvador Estada and Perris Arrabassa built an organ for the Cathedral of Tarragona. The organ’s cases were carved by Jeroni Sanxo and Perris Ostris to a design by Mn. Jaume Amigó.

Read more...

Sittard

Johannes Assendelft vervaardigde dit instrument vermoedelijk in 1748 voor een tot op heden niet getraceerde schuilkerk. De orgelkast stond in de balustrade  en de claviatuur was in de rugwand ingebouwd.

Read more...

Mönchengladbach, St. Barbara

Het uit 1954 daterende Klaisorgel, dat als monument beschermd is, werd door ons uitgebreid om tegemoet te komen aan de wensen van de kerkgemeenschap.

Read more...

Roermond, Munsterkerk

Het orgel in de Munsterkerk in Roermond is in 1890/1891 gebouwd door de gebr. Franssen. De dispositie werd opgesteld door P.M.H. Janssen (docent aan het Bisschoppelijk College in Roermond) en de orgelkast werd, naar ontwerp van J.A. Jorna, vervaardigd door H. Geelen.

Read more...

Bergen op Zoom, H. Gertrudis

De fa. Richard Ibach bouwde in de jaren 1863/1864 een groot drieklaviers-orgel met 41 registers voor de kerk van de H. Maagd Maria in Bergen op Zoom. De monumentale orgelkast werd, naar ontwerp van E.A.J. Cels, vervaardigde door het atelier Peeters-Divoort uit Turnhout.

Read more...

Deurne, H. Willibrordus

In 1838 bouwde F.C. Smits een orgel voor de Willibrorduskerk in Deurne. Dit instrument telde … registers die verdeeld waren over Hoofdwerk en Onderpositief. De orgelkast werd in de balustrade van het orgelbalkon geïntegreerd en de speeltafel bevond zich aan de achterkant.

Read more...

Someren, H. Lambertus

In 1857 bouwde F.C. Smits II een nieuw orgel voor de Lambertuskerk. Het instrument kreeg twee klavieren en zelfstandig pedaal, maar bijna de helft van de geplande registers bleef gereserveerd.

In 1872 plaatste orgelmaker Franssen uit Roermond een Viola di Gamba op het Manuaal.

Read more...

Vessem, H. Lambertus

Het orgel in de Lambertuskerk te Vessem werd in 1868 gebouwd door François-Bernard Loret. In 1929 vonden wijzigingen plaats door de firma Vermeulen uit Weert. Ingrijpender was de ombouw die plaats vond door Verschueren (Heythuysen) in 1968.

Read more...

Asperen, Hervormde Kerk

Het orgel dat zich momenteel in Asperen bevindt werd in 1893/1894 gebouwd voor de Noorderkerk in Rotterdam. De bouw van het instrument werd opgedragen aan Johann Frederik Witte uit Utrecht. Het ontwerp van de orgelkast is van de hand van B. Hooykaas jr., de architect van het in 1891/1892 gerealiseerde kerkgebouw.

Read more...

Voorschoten, H. Laurentius

Johannes Mitterreither bouwde vermoedelijk tussen 1785 en 1792 een éénklaviers orgel voor de schuilkerk van de R.K. parochie in Voorschoten. Het pijpwerk van dit instrument werd in 1875/1876 bijna integraal opgenomen in het nieuwe orgel dat Matthias van den Brink voor de kort daarvoor gebouwde kerk realiseerde.

Read more...

Amsterdam, Orgelpark

Uitgangspunt voor het nieuwe orgel is het Frans symfonisch klankidioom. Niet alleen de dispositie en intonatie maar ook de technische aanleg werd gebaseerd op Franse instrumenten uit de 2de helft van de 19de eeuw.

Read more...

Stevensweert, Protestants kerkje

In de vroege 19de eeuw schonk gravin Charlotte van Hompesch een orgel voor het protestantse kerkje. De maker van het instrument is helaas onbekend; als mogelijke auteurs worden Franssen uit Horst en Van Dinther uit Maaseik genoemd.

Read more...

Wilten, Stiftskirche

In het kader van de restauratie van de monumentale Stiftskerk in Wilten (Innsbruck) realiseerde Verschueren Orgelbouw in de jaren 2006-2008 een nieuw ‘Fest-orgel’.

Read more...

Dordrecht, Grote Kerk

The organ in the ‘Mariakoor’ of the Grote Kerk in Dordrecht was commissioned by the Stichting Bach-orgel (Bach organ foundation) and built between 2005 and 2007 by Verschueren Orgelbouw.

Read more...

Opuslijst

Van bijna alle orgels is in het bedrijfsarchief een dossier aanwezig. Op basis daarvan is een lijst opgesteld met alle opusnummers.

Read more...